top of page

Servicii

Cabinetul veterinar Doctor Rolly ofera servicii medical-veterinare complete pentru toata gama de animale, inclusiv specii exotice, la preturi competitive. Mai jos puteti citi o scurta descriere a acestora. 

Medicina interna

Pentru a avea o imagine cat mai complexa legata de problemele de sanatate ale animalului, medicul internist solicita informatii de la proprietar privind istoricul pacientului, observa simptomatologia si consulta animalul.

Medicina interna vegheaza bunul mers al diagnosticarii, managementului si tratamentului nechirurgical pentru bolile care afecteaza organele interne, tractul intestinal, tractul urinar, sistemul endocrin si sistemul neuromuscular.

 

Gastroenterologie

Diagnosticarea si tratarea  tulburarilor  tractului gastro-intestinal.

 

Dermatologie

Dermatologia veterinara, ca domeniu medical, include diagnosticul clinic, profilaxia si combaterea afectiunilor dermatologice la animale. 

Dermatologia se ocupa cu studiul pielii si al afectiunilor sale. Datorita faptului ca pielea este  cel mai mare organ din corp, avand functii multiple, este esentiala  integritatea mecanica si functionala a ei.

In marea majoritate a cazurilor, afectiunile pielii sunt mai complexe decat par. De aceea, chiar si in cazul in care leziunile aparente sunt minore: zgarieturi, pete,  mancarimi ale pielii , secretii auriculare, pierderea parului din anumite zone, prurit, eczema , sunt necesare evaluari dermatologice complexe. Aceste afectiuni lasate netratate pe langa disconfortul creat pot determina grave probleme de sanatate animalelor.



Parazitologie

Acest segment al stiintei medicale se ocupa cu studiul morfobiologic al parazitilor si cu relatiile dintre acestia si gazdele lor.

Acești paraziți au consecințe multiple asupra sănătății animalului dumnevoastra. Astfel, pot provoca tulburări digestive cum ar fi diaree, balonări, stări de vomă, dureri abdominale, scăderea imunității, cât si intarzieri in cresterea si buna dezvoltare a animalului, blană lipsită de strălucire, putându-se ajunge până la anemie.

Ei se transmit și la om,fiind astfel obligatoriu să vă deparazitați intern animalul, cu regularitate, folosind un vermifug adaptat vârstei și greutătii acestuia.

Cei mai frecventi paraziti externi sunt puricii, capusele si tantarii. Puricii si capusele pot transmite boli animalelor de companie printr-o simpla muscatura.

Parazitii externi sunt vectori pentru numeroşi agenţi patogeni printre care Mycoplasma, Bartonella, Babesioza, Rickettsia şi gazda stadiului intermediar de dezvoltare al Dipylidium caninum (vierme lat),  Filarioze.

 

Oftalmologie

Specialitate care se ocupa cu studiul aparatului visual si al bolilor de ochi.

 

Chirurgie 

Ramura a medicinei care se ocupa cu bolile pentru a caror vindecare este necesar un act operator.

Chirurgia Generala veterinara - o specializare care include o varietate de proceduri comune si elective efectuate sub anestezie generala si care acopera operatiuni precum: castrarea (ovariohisterectomie/orhidectomie/criptorhidie), indepartarea nodulilor si biopsie, sutura plagilor, drenarea abceselor, chirurgie exploratorie, indepartarea de corpuri straine gastro-intestinale, remediere hernie, uretrostoma, enucleere sau cistotomie -eliminarea de pietre din vezica urinara.

Chirurgia Ortopedica – ramura a chirurgiei care se ocupa cu tratamentul operator sau ortopedic al afectiunilor oaselor si articulatiilor.

 

Anestezie

Metoda terapeutica prin care se obtine pierderea temporara a sensibilitatii , pe baza unor reactii complet reversibile, datorita administrarii unor substante chimice.

Anestezia generala se obtine prin administrarea unui amestec de  substante , considerand la fiecare numai actiunea predominanta, in vederea realizarii unuia dintre efectele dorite: analgezie, pierderea cunostintei si activitatii reflexe, relaxare musculara..etc.

 

Tranchilizare

Reduce starea de tensiune psihica , frica, reactii psihomotorii, determina o stare de calmare.

Tranchilizarea este folosita pentru imobilizarea blanda a animalelor sperioase si/sau agresive care necesita atentie medicala sau relocare, evitand astfel ranirea lor sau a personalului implicat.

Vaccinari / Deparazitari

Vaccinarile sunt critice pentru bunastarea animalului de companie, protejandu-l de boli virale/bacteriene potential mortale precum boala Carre (jigodie), parvovirusul, leptospiroza si turbarea (in cazul cainilor) sau panleucopenia, virusul leucemiei feline si rabia (in cazul pisicilor).

Vaccinarea puilor de caine incepe de regula la varsta de 4- 6 saptamani fiind insotita de o deparazitare interna. Prealabila. Schema de vaccinare se continua apoi la un interval de doua saptamani intre administrari (timp necesar pentru producerea anticorpilor specifici). Perioada de vaccinare se va termina cand catelul va avea aproximativ 4 luni, ultimul vaccine fin cel care se va repeta anual.

Vaccinarea pisicilor tinere presupune două administrări la vârsta de opt săptămâni, respectiv 2-3 luni mai târziu pentru a stimulat un răspuns optim din punct de vedere al imunizării, urmand a se repeta anual.

 
Vizite la domiciliu

Medicul veterinar se poate deplasa la locatia unde se afla animalul dumneavoastra de companie in scopul de a facilita cea mai adecvata consultatie sau ingrijire medicala. Acest serviciu este deosebit de util pentru animale de companie care nu se pot deplasa, cele care sunt usor stresabile, au o boala cronica sau proprietarii au dificultati in a-i transporta. 

 

Analize laborator 

Prin colaborarea cu laboratoare ce detin aparatura de ultima generatie precum si tehnici de laborator de inalta precizie  se pot efectua examene complete citologice si histologice, set complete de analize pentru un spectru larg de specii de animale (caini, pisici, rozatoare, animale exotice si animale de ferme).

 

Examen microscopic

Indispensabil si deosebit de util in diagnosticarea diverselor entitati morbide, examenul microscopic ramane un mijloc de examinare paraclinic excellent la care trebuie apelat ori de cate ori se impune (vezi baabesioza…)



Ecografie

Ecografia este  procedura non-invaziva, pentru a evalua starea organelor interne.

Este o procedura de diagnosticare bine tolerata de majoritatea animalelor de companie. Cele mai multe animale de companie nu necesita sedare sau anestezie, dar acest lucru depinde de temperamentul lor. 

 

Consiliere nutritie

Obezitatea este problema numarul unu cu care se confrunta animalele de casa si poate provoca afectiuni grave de sanatate daca nu este tratata.

Animalele de companie cu anumite boli ale ficatului, rinichilor, vezicii urinare, boli de inima sau obezitate necesita adesea terapii nutritionale specifice, pentru a reduce simptomele bolii lor.

Alte animale de companie care pot beneficia de servicii de management al nutritiei sunt puii de caine sau pisica pentru a evita probleme cu care s-ar putea confrunta ulterior in perioada de crestere.

 

Insamantari artificiale

Presupune parcurgerea unor pasi importanti in vederea obtinerii unei gestatii sigure. Astfel in primul rand trebuie stabilita ovulatia si momentului optim al inseminarii prin dozaje hormonale.

De asemenea este importanta consilierea in vederea alegerii cuplurilor compatibile pentru obtinerea unor produsi de conceptie de calitate. Astfel putem recomanda si contacta o serie de masculi titrati.

Efectuarea inseminarii se face in conditii de igiena si siguranta sporita pentru a putea garanta gestatia.si a preveni unele afectiuni ante si post partum.

 

Cosmetica

Intr-o masura, ingrijirea este direct legata de sanatate. Avand grija ca fiecare parte a corpului cainelui tau este curata te asiguri ca este sanatos.

Spalarea regulata ajuta foarte mult la eliminarea parului in exces, reintinereste pielea si elimina mirosurile.

Printr-un tuns regulat se pot preveni probleme ca naparlirea excesiva, afectiuni ale pielii si labelor sau se pot observa alte afectiuni care ar trece neobservate.

 

Farmacie veterinara

Punctul farmaceutic veterinar din locatie comercializeaza un sortiment variat de medicamente si suplimente de uz veterinar.

 

Pet shop

Este disponibila o varietate  de sortimente de hrana si diete, accesorii, produse de ingrijire si igiena  pentru caini, pisici, pasari de colivie, rozatoare, pesti, broaste testoase. 
Pe langa stocul existent se poate aduce la cerere cam orice tip de mancare disponibila pe piata autohtona.

bottom of page